Ecco Biom et eksperiment som ikke burde været afprøvet

Del denne artikel TFUPM Posted June 12, 2011 in barfodsløb, natural running

En af mine bekendte fortalte mig forleden at han havde forsøgt sig ud i barfodsløb og natural running men var gået væk fra det, da han havde haft store problemer med sine lægge og sine achilleshæle. Det er ret naturligt at man i starten kan få problemer præcist disse steder, da man jo ændrer sit løbemønster radikalt. Og begynder at bruge musklerne i benene helt anderledes.

Han nævnte også at han havde brugt 3 måneder på sit natural running eksperiment, og det gjorde mig meget interesseret. For 3 måneder burde være rigeligt til at komme vel i gang med en ny løbestil.

Det viste sig at han havde været med i et Ecco Biom fremstød, hvor man løb i deres Natural Running løbesko og fulgte en løbeplan fra deres nautral running løbeekspert.

Jeg har ingen ide om hvad denne løbeplan indeholdt, men jeg drejede lige min browser over på Ecco's amerikanske hjemmeside for at se hvad det egentligt er de tilbyder natural running løbere af produkter. Ohhh gru! Man bliver mødt af sloganet "Welcome to the age of natural motion" og et hav af sko designet til at få dine fødder så langt væk fra løbeoverfladen som muligt.

Det gør mig godt nok trist til mode at se at de store løbeskosproducenter, ødelægger de dejlige budskaber i natural running bevægelsen. Hvis dette fortsætter, så ender det jo med at løbefolket viger væk fra natural running pga. frygt for skader. Og det er selv om natural running jo præcist handler om at forebygge og modvirke klassiske løbeskader som vi har set dukke op de seneste 30 år, efter løbesko med høje hæle blev introduceret.

Har du set lignende vanvittige produkter fra en af de store løbeskosproducenter, så drop en kommentar.. 

Comments are closed for this article.