Lee Saxby

Videnskaben omsat til naturligt løb i praksis

Engelske Lee Saxby er coach og ekspert inden for barfodsløb og den naturlige bevægelsesform.

Lee Saxby har igennem de sidste 20 år studeret med førende forskere inden for både biomekanik, kostvejledning, atletik, evolutionær biologi og funktionel medicin.

Lee Saxby er partner i Wildfitness, som arrangerer aktive rejser til eksotiske destinationer verden over.

Han lægger i sin undervisning ikke skjul på, at man skal huske på ind imellem at stoppe op og nyde nuet.

Han opererer ud fra sin egen device; ”det vi ser andre gøre, er vi tilbøjelige til at tro er normalt, men det er langt fra naturligt”. Eksempelvis med den triste løbestil de fleste ikke-barfodsløbere praktiserer. Lige netop det forsøger Lee Saxby, på sin egne lidt særegne måde, at rette op på og hjælpe folk af med.

Blandt andet afslutter han ofte en lang og krævende session, med at sige til sine kursister; ”it’s beer-o-clock”, hvorefter man i fællesskab nyder en kold øl og evaluerer dagens program.

Proprioception

Han har skrevet hæftet “Proprioception: Making sense of Barefoot Running”, som er en guide til barfodsløbere og som er god at studere og nem at have med sig på farten.

Proprioception er kroppens bevidsthed om sin egen bevægelse og position. Proprioception er vigtigt for bedst muligt at opnå behageligt og skadesfrit løb og er hemmeligheden til at performe optimalt. Forståelse for og udvikling af din proprioceptive sans, er det første skridt på vejen mod at beherske den naturlige bevægelse.

Udmærkelser

Lee Saxby har en bachelor i idræt med speciale i biomekanik og har endvidere uddannet sig indenfor ganganalyse og sportslig rehabilitering.

Lee Saxby er blevet nævnt i magasinet Runner’s World og fremhævet i artikler til Harpers Bazaar, The Daily Telegraph, Daily Express, London Lite og NorthWest magasin.

Lee Saxby har ved flere lejligheder arbejdet med og undervist Chris McDougall, der har skrevet den meget berømte bog ”Born to run”, som efterhånden, uden at fornærme nogen, kan kaldes en bestseller blandt løbere.

Vivobarefoot Training Clinic

Lee Saxby arbejder også tæt sammen med Vivobarefoot. Han er knyttet til Vivobarefoot som master coach på Vivobarefoot Training Clinic.

Som Vivobarefoot siger: ”Vi har allieret os med verdens bedste barfodscoach”.

Uanset dit niveau som løber og din erfaring med barfodsløb, har Vivobarefoot Training Clinic alle de ressourcer og den know how du har brug for.

Så hvad enten du er nybegynder og ønsker at lære barfodsfærdigheder fra bunden eller hvis du allerede er i gang, men ønsker at optimere din løbestil, så har Vivobarefoot Training Clinic den helt rigtige løsning til dig.

Naturlig Fod

Peter, der er løbecoach hos Naturlig Fod, har gennemgået løbekurset på Vivobarefoot Training Clinic og er blevet undervist af Lee Saxby.